Vanredna situacija u opštini Lajkovac zbog posledica padavina

Zbog štete prouzrokovane obilnim padavinama na putevima i ulicama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kao i zbog sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković doneo je danas Odluku o proglašenju vanredne situacije za celu teritoriju opštine Lajkovac.

Ogromna količina kiše koja je pala za kratko vreme najviše štete nanela je poljoprivrednim usevima i to na području Nepričave i Slovca. Voda se najviše izlila na potezu Ilića vodenice u Nepričavi, u visini pružnog prelaza, gde je ugrozila tri domaćinstva. U dva domaćinstva je voda poplavila ekonomska dvorišta, dok je u porodičnu kuću Selakovića voda prodrla u kuću. U Slovcu je najugroženiji bio potez kod Železničke stanice.

Opštinski Štab za vanredne situacije je danas obišao sve kritične zone u opštini Lajkovac, nakon jučerašnjih višečasovnih obilnih padavina. Kako saznajemo, nema evakuisanih niti ugroženih.

Izvor:VA014.info

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts
Read More

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ ПОЗИТИВАН НА КОРОНА ВИРУС: Његова светост има благе симптоме, лекари препоручили кућно лечење

ПАТРИЈАРХ српски Порфирије позитиван је на корона вирус, и наредне дане ће провести на кућном лечењу. Патријарх је … Read more