“VAŠA SRBIJA ĆE UVEK BITI UZ VAS” Premijerka Brnabić se obratila građanima Leposavića i poslala snažnu poruku Srbima na KiM

Vesti iz Srbije i regiona

Premijerka danas obilazi sever Kosova i Metohije.

Ispred nove kuće Lazara i Božidara Radosavljevića u Leposaviću okupio se veliki broj ljudi koji sa nestrpljenjem očekuju dolazaka predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

Okupljeni žitelji Leposavića nose transparente: “Kosovo i Metohija su Srbija”, “Premijerko vaša poseta za nas je velika čast”, “Srbi sa Kosova Metohije uvek uz svoju državu”…

Ana Brnabić nalazi se u jednodevnoj poseti severu Kosova.

Brnabić je obišla porodicu braće Radosavljević i tim povodom im predala ključeve nove kuće, igrađene sredstvima Republike Srbije.

Premijerka Brnabić se obratila građanima Leposavića

– Hvala vam što ste se okupili u ovolikom broju da me dočekate i da se vidimo. Danas mi je jedan od najlepših dana na mestu predsednice Vlade, i uopšte otkad se bavim politikom.

– Ova poseta mi daje dodatnu energiju da se dalje borimo u ovim teškim vremenima, posebno izazovnim ovde na Kosovu i Metohiji, ali vi ste navikli na izazove. Kao što sam rekla kada smo bili u manastiru Banjska, ovde teški izazovi ne traju samo poslednjih godina ili poslednjih decenija, ovde teška vremena i izazovi traju poslednjih vekova.

– Ja vam se zahvaljujem što vi ostajete ovde i što se borite sa svim izazovima, jer jedino vaš ostanak ovde na Kosovu i Metohiji znači Srbiju na Kosovu i Metohiji. Kao predsednica vlade Republike Srbije, tj mandatarka za sastav nove treće Vlade, mogu da vam obećam da ću zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem nastaviti da dajem sve od sebe da osetite da je vaša Srbija uz vas i da ćemo uvek biti uz vas. – zaključila je premijerka Brnabić.

Posetu opštini Leposavić, premijerka Ana Brnabić će završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Brnabić u poseti vinariji “Lakićević” u Leposaviću

 

 

Premijerku su deca horski pozdravila, a zatim otpevala pesmu posvećenu Srbiji.

Izvor:https://www.alo.rs/vesti/politika/668518/ana-brnabic-kosovo-poseta-leposavic/vest

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *