ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Полиција ће за викенд посебно контролисати ове три ствари

Vesti iz Srbije i regiona

ПОЛИЦИЈА ће током предстојећег викенда појачано контролисати саобраћај – првенствено брзину у зонама пешачких прелаза, поштовање обавеза возача према пешацима, али и поштовање саобраћајних прописа од стране пешака.

Министарство унутрашњих послова апелује на возаче да у периоду године када су обданице знатно краће, а честа је појава магле и смањене видлјивости, управлјају возилима са нарочитом опрезношћу, поготово на путевима у близини населјених места.

Подсећају да пешаци имају обавезу да приликом кретања коловозом ван населја ноћу и у условима смањене видлјивости због временских услова, буду осветлјени или означени флуоресцентним материјалом.

У Републици Србији се током претходних дана догодио већи број тешких саобраћајних незгода у којима су два пешака смртно страдала, а више њих задобило телесне повреде,  наведено је у саопштењу МУП-а.

Два пешака су јуче погинула у незгодама које су се догодиле на територији Сремске Митровице, при чему су се у оба случаја пешаци кретали неосветлјеним делом коловоза.

Током претходна два дана, у Београду су два детета, старости 7 и 13 година, задобила телесне повреде у саобраћајним незгодама приликом преласка коловоза.

Од почетка новембра, у саобраћајним незгодама смртно је страдало већ 12 пешака, од чега девет њих у ноћним условима и у условима смањене видљивости.

Због могућности појаве леда и поледице на коловозу, из полиције подсећају возаче и на обавезу да возила у таквим условима стања пута морају бити опремлјена пнеуматицима за зимску употребу.

Izvor:Novosti/Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *