Velika akcija pošumljavanja

Gradske vesti

Velika akcija pošumljavanja pod sloganom „Da šume bude više! Da se lepše diše“, ovog puta u saradnji sa Balkanskim energetskim i šumarskim trendom (BEFT) i GIZ-om,  Sbb Fondacijom , koja će se organizovati u ponedeljak  26. decembra od 11h u školskom dvorištu  Osnovne škole ‘’Nada Purić’’ adresa Vladike Nikolaja 33, 14000 Valjevo.

U okviru akcije pošumljavanja tokom cele godine  biće posađeno ukupno 5000  sadnicama košaraste vrbe  u kojoj će   učestvovati   učenici   Osnovne škole ‘’Nada Purić’’, Turistička organizacija Valjevo, Grad Valjevo, Akademija Strukovnih studija  Zapadne Srbije- odsek Valjevo, Udruženje ”Klub Ars Nova”,  zajedno sa Dušanom Jovićem, predstavnikom Balkanskog energetskog i šumarskog trenda (BEFT), CSR direktorkom United Grupe i SBB fondacije Jovanom Lukić,

Tokom nastavka akcije „Da šuma bude više! Da se lepše diše“ biće zasađeno više od 100.000 sadnica u celoj Srbiji. Ukupno 1.300 sadnica mlečnog i belog jasena, hrasta lužnjaka i raznog voća biće posađenp u 100 školskih dvorišta, dok će 100.000 vrba u saradnji sa Balkanskim energetskim i šumarskim trendom (BEFT), Nemačkom razvojnom agencijom GIZ,  SBB  Fondacijom i projektom ”Ne prljaj nemaš izgovor”,kompanijom E3 International i CIFOR/ICRAF naći svoje mesto pored reka i u vlažnim predelima u više gradova u Srbiji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *