ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ ЗА СВЕ КРАЈЕВЕ СРБИЈЕ Вучић: У Врање је стигао ауто-пут, čим урадимо пругу до Ниша, да идемо и до Прешева

Vesti iz Srbije i regiona

ПРЕДСЕДНИК Србије, Александар Вучић присуствовао је синоћ свечаној церемонији отварања железничке станице Прокоп. Говорећи о железницама које су до сада изграђене, председник Вучић је одговорио и на питање “Вечерњих новости” – да ли је планирано да реконструисана пруга стигне и до Врања.

– У Врање је стигао мамограф. У Врање је стигао ауто-пут. Да будемо фер, никад га стварно нисте очекивали. Сви су обећавали и говорили, а негде су сви мистили да Грделичку клисуру нико неће моћи да премости и да изгради ауто-пут – рекао је Вучић.

Како је истакао, пруге кроз Војводину су потпуно уништене и на њима се мора радити, али ће реконструисана пруга стићи и до Врања.

– Морамо да радимо пруге кроз Војводину које су потпуно уништене. Од Панчева, преко Зрењанина, до Кикинде, и овамо до Сомбора, морамо да радимо овамо око Краљева, од Краљева до Рашке, па централну Србију, па тај део да покривамо. Чим урадимо пругу до Ниша, радимо сада Ниш-Брестовац, потписаћемо са Европљанима уговор, да идемо до Прешева, односно до границе са Северном Македонијом. Надам се да ће наша македонска браћа да продуже даље, и ка грчкој граници и ка Скопљу, да можемо веома брзо да стижемо – рекао је председник одговарајући на наше питање.

Подсетимо, након отварања станице Прокоп, Београд је богатији за још један велелепни објекат, који представља лице града, а како је најављено, у плану су још многи пројекти који ће Србију учинити још лепшом и бољом за живот.

– Сам себе често питам… Зашто смо толико чекали Прокоп, обилазницу, модерне аеродроме, школе.. да ли се у наше радове умешала вила као из Андрићевог дела. Радови на Прокопу почели од идеје седамдесетих, уложено је 81, 2 милиона евра, заједно са 15 милиона евра уложених у станичну зграду, захвалан сам људима који су дали немерљив допринос идеји стварања Поркопа и онога што смо створили, а ми смо доносили важне и храбе одлуке које су Србију вукле напред. Нема сумње да су сви желели најбоље, и зато желим да им се захвалим. Имали смо довољно храбрости да без обзира на повећани јавни дуг у периоду 2014. остављамо кувајстски новац јер новац улажемо у прокопску станицу. То је био озбиљан новац за нас. Поставио сам себи питање зашто смо то успели а други нису. Не мислим да је постојала огромна разлика у жељи, али могли смо да будемо храбрији јер смо имали подршку анрода. Нисмо морали да чекамо процедуре и да се свађамо са осталима. Могли смо да доносимо храбре одлуке које су Србију вукле напред. То је мени, Ани, Шапићу, Малом, Весићу ис вима другима омогућило да будемо данас овде – казао је председник Србије на церемони отварања “Прокопа”.

Izvor:Novosti.rs/Марија Стевановић/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *