VLAŠIĆ KARAVAN- STO KILOMETARA NA DAN

Gradske vesti
Turistička manifestacija “Vlašić karavan”, dvanaesti put za redom, biće održana u subotu, 15.jula, rečeno je u ovom udruženju iz Oglađenovca, koje je osnovano u okviru Udruženja za umetnost i tradiciju “Mali korak”.
Vlašić karavan 2023. i ovog jula okupiće ljubitelje terenske vožnje, boravka u prirodi i druženja, kroz upoznavanje kulturnih i istorijskih znamenitosti i predela Zapadne Srbije. Do sada je ova manifestacija okupila na stotine učesnika na trasama Kolubare i Podrinja, kaže za naš portal oglađenovački paroh prota Grozdan Gajić, koji je i osnivač Udruženja “Mali korak” i jedan od pokretača karavana.
” Ovo je jednodnevna manifestacija i nije takmičarskog karaktera, jer su glavni ciljevi bezbedno i prijatno putovanje kroz najlepše predele našeg kraja, poseta crkvama, manastirima i istorijskim spomenicima, kao i međusobno druženje učesnika. Uvek biramo trasu koja nije previše zahtevna kako bi, pored terenskih vozila, mogli da se uključe i putnički automobili. Moto našeg karavana je “Vlašić karavan-sto kilometara na dan”, što znači da vožnja brdskim predelima nije naporna, već relaksirajuća. Ove godine biće 30 do 40 džipova i isto toliko putničkih automobila sa 200 do 300 izletnika. Kao i do sada, biće sa nama Dragan Živanović, čuveni vodeničar Đedine vodenice iz Pričevića, koji nas uvek obraduje nekom lepom pričom o istoriji i značaju verskih i istorijskih mesta našeg kraja.”-kaže prota Grozdan Gajić.
Ovogodišnji karavan startuje u Valjevu a završava se u večernjim satima druženjem u Oglađenovcu. Polazak je u 8 sati ispred “Omni centra” prema Mionici, manastiru Ribnica, Kumovoj vodenici u Markovoj crkvi, manastiru Bogovađa, Dićima do manastira u Slavkovici i planini Rajac. Predviđena je i poseta manifestaciji “Kosidba na Rajcu”, koja se održava od 14. do 16. jula. Vlasnici džipova i ljubitelji ekstremne vožnje  nastaviće vožnju preko vrha Rajca u večernjim satima do spomenika izginulim borcima u Prvom svetskom ratu na vrhu Suvobora.
“Putujte sa nama”- poručuju u Udruženju “Vlašić karavan”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *