Vučić iz Davosa: Srbija vodi svoju politiku, ne prorusku, niti prozapadnu

Najnovije vesti Vesti iz Srbije i regiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu svi svetski lideri u Davosu zameraju što Srbija nije uvela sankcije Rusiji i ističe da Srbija vodi svoju politiku, ni prorusku, niti prozapadnu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu svi svetski lideri u Davosu zameraju što Srbija nije uvela sankcije Rusiji i ističe da Srbija vodi svoju politiku, ni prorusku, niti prozapadnu.

“Svi mi zameraju, ja sam crna ovca. Nisu mi tražili, znaju da to ne ide tako lako, oni govore šta oni očekuju, ali ništa ne traže. Ne ide to baš tako, tražili su otvoreno dok Srbija nije bila država”, kazao je Vučić u Davosu za RTS, odgovarajući na pitanje da li zameraju što Srbija ima dobre odnose sa Ruskom Federacijom i da li, i šta traže od njega.

Govorio sam iskreno i otvoreno o problemima

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je večeras, sumirajući učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, da je sa svima govorio iskreno i otvoreno, kao i na sesiji “Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu”, na kojoj je govorio o svim problemima sa kojima se Srbija suočava.

 

Vučić je za RTS, na pitanje može li diplomatija da pomogne budućnosti regiona, imajući u vidu kako se završi svaki regionalni sastanak, s obzirom na oprečne stavove Beograda i Prištine, rekao da kada postoji toliko razlika, a da u dijalogu nije urađeno ništa, onda je logično da se tako završi.

Moguć razgovor sa Putinom, biće dobar i korektan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Davosu da očekuje da će, kako kaže, mogući razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom biti korektan i dobar, kao i da će Srbija dobiti fer cenu za gas, što je do sada uvek bio slučaj.

Vučić je za RTS, odgovarajući na pitanje koja je maksimalna cena gasa koja je prihvatljiva za srpsku privredu, kazao da ne može da on insistira na tome.

Rama pružio podršku u Briselu, razvijaćemo Otvoreni Balkan

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Davosu da Srbija i Albanija imaju dobre odnose i da dva naroda imaju sve više međusobnog razumevanja i dodao da je albanski premijer Edi Rama u Briselu bio apsolutno fer i pružio Srbiju podršku na nivou koju je dobila i od Mađarske.

Vučić je to rekao za RTS, odgovarajući na pitanje da li je dobra ekonomska saradnja za rezultat donela i dobre političke odnose s obzirom da albanski parlament nije ocenjivao rezoluciju o Srebrenici.

Važno je bilo čuti o planovima za ekonomsku budućnost

Bilo nam je važno da tokom Svetskog ekonomskog foruma čujemo šta svetski i evropski lideri, kao i ekonomski stručnjaci, govore o ekonomskoj budućnosti sveta, kakvi su im planovi, na koji način će igrati tu igru između rasta i spasavanja od inflacije, kao i kojim merama će reagovati u budućnosti, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

” Za nas je najvažnije da sagledamo šta možemo da učinimo za naš narod. Uradićemo sve da budemo jednako dobro pripremljeni, a možda i bolje od mnogih najrazvijenijih zapadnoevropskih zemalja. Najvažnije je da nastavimo da se borimo, da radimo još jače i snažnije, kako bismo obezbedili i plate i penzije i sigurnost. To je naš put u budućnost i naša šansa, a na nama je da, sa mnogo energije i entuzijazma, uđemo u sve procese koji nas očekuju”, napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Izvor:Tanjug.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *