ВУЧИЋ НА СКУПУ У МЕРОШИНИ: Председник поручио – Дела и истину нико не може да победи

Vesti iz Srbije i regiona

СРПСКА напредна странка данас у Мерошини одржава свој први предизборни скуп, у оквиру кампање за предстојеће парламентарне изборе 3. априла, на којем ће се грађанима обратити и председник СНС Александар Вучић.

Химном Србије “Боже правде”, у извођењу Марка Милисављевића, скуп је почео око 12 сати на стадиону Фудбалског клуба “Рад”, где су се окупиле бројне присталице СНС из Мерошине и околних места.

Подршку СНС окупљени грађани исказују транспарентима “Заједно можемо све, дела говоре”, страначким, као и заставама Србије.

На почетку скупа емитован је видео спот о досадашњим резултатима владајуће странке, а на стадиону су и грађевинске машине, као и багер “Радиша”, као симбол изградње и великих инвестиција у инфраструктуру Србије у последњих седам година.

Грађани су пре почетка скупа на два видео бима имали прилику да чују поруке неких од кандидата са листе напредњака за парламент – прве на листи др Данице Грујицић, Јелене Беговић, Стојана Раденовић…, зашто су одлучили да подрже СНС на овим изборима.

И нешто пре поднева до стадиона у Мерошини протезале су се колоне људи, аутомобила и аутобуса, дугачке неколико километара, а на улазу у Мерошину истакнути су транспаренти “Добродошао, председниче”.

Скупу присуствују директорка Института за онкологију др Даница Грујичић, математичар Стојан Раденовић, који је други на листи СНС за републичке изборе, директорка Института за Јелена Беговић, директорка КБЦ Бежанијска коса Марија Здравковић, које су такође на листи напредњака, а ту су и функционери странке Ана Брнабић, Маја Гојковић,Синиша Мали, Никола Селаковић, Дарко Глишић…

Председник Српске напредне странке Александар Вучић дошао у пратњи Данице Грујичић и Ане Брнабић на предизборни скуп у Мерошини.

Прва на скупу се обратила Оља Петровић, посланица СНС из Пирота.

– Србија је данас држава у којој ће и наша деца имати будућност. Србија је данас на путу успеха, а о томе сведоче дела… Довољно је само да отворимо очи и видимо јасан напредак. Завршен је Коридор 10 и хиљаде и хиљаде аутопутева, градимо их тренутно 10. Наши родитељи то нису могли ни да замисле, по томе видимо колико се наша држава променила. Србија је данас најбрже растућа земља у Европи, једнако нам је важан сваки део Србије.. Улаже се у здравство као никада раније. Сада морамо сви заједно да напредујемо још даље, зато нам је победа још важнија, да наставимо са оваквим резултатума. Јасна је порука – нема повлачења и повратка у прошлост – рекла је Оља.

Затим се присутнима обратила директорка Института за онкологију др Даница Груијичић.

– Хвала вам то сте дошли да захтевате да се овакав тренд развоја настави. Набављено је 19 скенера, 12 магнетних резонаци… Долазимо у ситуацију да се лечимо онако како се лече у многоуспешнијим земљама. Изградили смо три ковид болнице. Улагало се у болнице и домове здравља у уннутрашњости – рекла је Грујичић.

Др Грујичић на крају је истакла да сви они који желе не 3 него 33 ковид болнице, треба да подрже СНС на путу развоја.

Окупљенима се обратио и математичар Стојан Раденовић:

– Драги посетиоци, разумите ме да је за мене ово први наступ пред оволико народа. Јесте да газим осму деценију, али је ово за мене велика обавеза. Поносан сам да говорим пред оволико људи, мада се ваш долазак правда чињеницом да знате да је све урашено. Србија је сада нова држава, и то је свима јасно, па и политичким противницима – рекао је Раденовић.

Јелена Беговић такође је поздравила све присутне и окупљене, истичући да није очекивала оволики број грађана.

Окупљеном народу обратио се председник СНС и председник Србије Александар Вучић. Одмах на почетку истакао је да је дивно бити у Мерошини.

– Хвала што сте дошли у оволиком броју, одавно нисам говорио пред оволиким бројем људи. То не значи да смо ми велики, већ да су људи дошли да чују шта смо урадили и шта ћемо да урадимо – рекао је Вучић.

– Урадили смо више аутопутева него било која друга власт у историји Србије, урадили смо пруге, и то је тачно. Градимо аеродроме, и све то није ствар обећања. Чућете од многих да ће све бити бесплатно, али треба да се сетите да је 2012. просечна плата у Мерошини била 210 евра – рекао је председник.

Председник је подсетио да је минималац данас већи од тога, али да и даље није добро – плате морају да буду веће. Додаје да и даље постоји велики број људи који живи тешко, посебно на југу Србије.

– Знам колико се мучите, колико поштујете рад и напредак, и мораћемо брже, снажније и јаче, како бисмо деци обезбедили сигурнију будућност. Знам да ћемо заједно радити да то обезбедимо – рекао је Вучић.

Подсетио је такође да је у Нишу отворио лично 7 фабрика, где се запослило много људи, и нагласио да ниједан део округа неће бити запостављен. Председник је најавио пет милиона евра улагања у Облачинско језеро и промене које Мерошина није видела од Другог светског рата.

– Могли смо да измислимо шта хоћете, али смо врло прецизно рекли да ће просечна плата до краја наредног мандата бити 1.000 евра. Својевремено ми је Шутановац рекао да, ако до 2021. дођете до 500 евра просечне плате, сви треба да се покупимо и гласамо за СНС. Он је толико коректан да то и не негира.

Председник СНС Александар Вучић изјавио је да је власт пре СНС оставила тој странци врућ кромпир у погледу питања Косова и Метохије.

– Ми имао своју столицу, једну, једину, столицу Србије коју волимо више од свега, више од свих. После година ужасних услова дошли смо до тога да је Косово и Метохија у саставу Србије. Нама је остављен врућ кромпир да морамо да признамо независност Косова, а ми смо радили полако и тихо и чували наш народ и као што сте видели није било ратова. А онима који се данас, који се добро сећају 1999. године, поручују да се нуикад не зна да ли хоћемо у НАТО ја им поручујем да неће народ Србије у НАТО, народ Србије воли своју војну неутралност и своју војску, народ Србије хоће да сами чувамо своје небо, хоће да имамо снажну војску – истакао је председник Вучић.

Председник је најавио представљање нових наоружања, неких од најјачих на свету и истиче да Србија никада неће бити лак плен.

– Посебно сам поносан јер ниједну ружну реч нисмо рекли о противницима, док они ништа друго осим критика и напада не знају – рекао је председник.

– Србија више никада неће да иде назад и Србију више нико не може да заустави. У Србији, за разлику од неких других земаља неће бити глади, обезбедили смо довољно резерви. Кад је Кина почела да купујесве, ја сам рекао морамо и ми све да купимо. Када дође до сукоба неће бити ни енергената, ни хране, како год окренете – безброј проблема. Зато да знате, држава се понашала одговорно, имамо свега, чак и за со смо се снашли, свега иаммо осим гаса и нафте а и те ћемо резерве да повећавамо – рекао је Вучић.

– Изађите на изборе 3. априла јер ту се бира између прошлости и будућности. Идемо на изборе да их победимо убедљивије него икада. Показаћемо да истину и дела не могу да победе – поручио је на крају Вучић.

Izvor:Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *