ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ МИЛАНОВИЋА: С пажњом ћу погледати изјаву хрватског председника о томе да нам је Косово отето

Vesti iz Srbije i regiona

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да би волео да чује у целини изјаву председника Хрватске Зорана Милановића у којој се говори о томе да је Србији отето Косово.

Вучић је на заједничкој конференцији са чешким председником Милошем Земаном на питање како коментарише изјаву Милановића: “Ми и међународна заједница Србији смо отели Косово”, рекао да ће пажљиво погледати ту изјаву.

Додао је да је Земану и његовој делегацији причао и о односу према територијалном интегритету Србије и да им је између осталог рекао шта се дешава када неки људи дођу у Србију и траже да поштујемо нешто што би они волели да поштујемо.

“И када извучем Повељу УН и Резолуцију 1244 и све споразуме, Бриселски, Вашингтонски… питам који споразум желите да поштујете – а онда или добијете ћутање или арогантнији одговор. Ви знате да то није реалност, а ми смо ти који креирамо реалност. Ако желите да гледате у будућност заборавите папире и правни поредак, кога брига за то, морате да се уподобите”, рекао је Вучић који је домаћин Земану који у Београду борави од јуче у званичној опроштајној посети на крају другог петогодишњег манадата.

Подсетимо – КОСОВО је отето од Србије, поручио је данас у Петрињи хрватски председник Зоран Милановић и навео: “То смо урадили ми и међународна заједница”.

Izvor:https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1196935/vucic-izjavi-milanovica-paznjom-pogledati-izjavu-hrvatskog-predsednika-tome-nam-kosovo-oteto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *