Vučić: Očekuje nas rešavanje gasnog problema

Najnovije vesti Vesti iz Srbije i regiona

Predsednik Srbije izjavio je da ga očekuje razgovor sa Rusima. Svakako nas očekuje rešavanje gasnog problema Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da narendih dana predstoje razgovori o gasu – ministar finansija Siniša Mali ide u Mađarsku, a njega očekuju razgovori sa Rusima.

 

Preneo je da sutra Mali ide u Budimpeštu da sa Mađarskom vidi da li mogu da nam ustupe skladišta za gas.

 

Očekujem da ću se čuti s Putinom, videćemo za neki dan

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje da će se čuti sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali da nije siguran u to i da treba sačekati još nekoliko dana i videti šta će se desiti.

“Mislim da hoću, ali da sačekamo koji dan. Možda čovek neće da razgovara sa mnom, videćemo”, kazao je Vučić za TV Pink odgovarajući na pitanje da li će se čuti sa ruskim predsednikom.

Neće biti velikog poskupljenja struje

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Davosu da nema sumnje da cena struje u Srbiji, koja je najniža u Evropi, mora da bude viša, ali da sigurno neće poskupeti onoliko koliko bi u EPS-u hteli 20 ili 40 odsto, jer bi to izazvalo skok cena svega ostalog.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara Pinka kako komentariše današnje izjave predstavnika EPS-a da je neophodno da struja poskupi između 20 i 40 i više procenata.

Svega ima dovoljno, niko ne može da ucenjuje državu

Imaćemo bezbroj problema, ali hrane imamo i imaćemo dovoljno, izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i dodao da u zemlji nema nestašice šećera, već je problem izazvan veštački, poručujući trgovcima da ne pokušavaju da ucenjuju državu da poveća cene šećera, jer u tome neće uspeti.

Vučić je za TV Pink, iz Davosa, na pitanje da li ćemo imati dovoljno hrane, budući da je često na meti kritika kada govori o tome, odgovorio da svaki odgovoran čovek brine, jer je možda bez brige lakše i lepše da se živi, ali se ne postižu najbolji rezultati. Ukazao je da će biti bezbroj problema, ali da svega ima dovoljno.

Srbija ima čistu poziciju prava i morala

Srbija ima čistu poziciju što se tiče međunarodnog javnog prava i moralnih principa, istakao je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je, za TV Pink rekao da je veoma dobro što je naša delegacija prisutna u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu, gde je veoma prisutan antiruski stav, pa se može zamisliti šta bi pričali o našoj zemlji da ne strahuju od potencijalnog odgovora.

Povećavanjem cena upali bismo u spiralu iz koje nema povratka

Povecahanjem cena upali bismo u spiralu iz koje nema povratka, imamo punu fiskalnu stabilnost.

Moja poruka tajkunima koji misle da mogu da ucenjuju državu je nemojte to da radite jer ćete mnogo gore nego što ste misli u ekonomskom smislu, država vam neće dozvoliti da je ucenjujete.

Ukrajina jedina tema u Davosu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji prisustvuje godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, preneo je da je dominantna tema tog skupa Ukrajina, kao i da su važne teme predstojeća zima i pitanja – energenata, hrane i održivosti, te da je važno da se sve to sagleda i vidi šta Srbija može da uradi.

“Jedina tema je Ukrajina, sve što se zbiva u Ukrajini, a sve ostalo je skrajnuto. Na nekim od sastanaka koji nisu za javnost, slušao sam i Kristin Lagard i Kristalinu Georgijevu, oko ekonomske budućnosti sveta i Evrope”, rekao je Vučić novinarima u Davosu.

 

Nema razumevanja za zemlje koje nisu izabrale jednu stranu

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Davosu da je u međunarodnoj zajednici atmosfera takva da tu niko ne želi bilo koga drugog da čuje ili sasluša kada je reč o Ukrajini i da nema razumevanja za zemlje koje nisu isključivo za jednu stranu .

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li ipostoji razumevanja za one države poput Srbije koje u rusko-ukrajinskom ratu nisu zauzele isključivo jednu stranu i da li su mu upućene neke primedbe zbog pozicije Srbije od nekog lidera sa kojim se sastao danas u Davosu.

Izvor:Tanjug.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *