ВУЧИЋ ОДИГРАО МАЈСТОРСКИ, ОПОЗИЦИЈА КАО И УВЕК РАЗОЧАРАЛА: Миливојевић представио реално стање политичке сцене у Србији

Vesti iz Srbije i regiona

ПОЛИТКОЛОГ Цвијетин Миливојевић гостовао је у емисији “Директно са Мињом Милетић” на телевизији Еуронеwс.

Иако је рекао да не подржава политику председника Србије Александра Вучића, он је током емисије признао да је мајсторски одиграо неке потезе у српској политици, поготово када је реч о предстојећим изборима.

Такође, Миливојевић је жестоко критиковао српску опозицију, не штедећи речи, рекавши чак да је наратив опозиције о изборној победи неутемељен у реалности.

– Договор је био шест месеци, чекамо годину и по дана да би се неко из опозиције досетио да не буду само београдски него и ванредни парламентарни избори – рекао је Миливојевић и навео да опозиција није успела да кандидује ни датум избора.

– Увек је опозиција сама себи подгрејавала оптимизам. Сагласана сам да је Београд био шанса, издао је онај део опозиције који је сумњичио онај други део опозиције – рекао је Миливојевић и навео да су грађани разочарани опозицијом.

– Да сам у кожи Вучића, за данашњу опозицију бих могао само да кажем: “Браво момци, хвала” – навео је политиколог током емисије.

Говорећи о трагедији која је задесила српски народ у Бањској, Миливојевић је казао како је опозиција таман почела да се радује како се Вучић не сналази, када је председник за само два дана преокренуо ситуацију у корист Србије.

– Опозиција је почела да хорски ликује, да прича да је Вучић пукао, за два дана се, поготово након интервјуа ЦНН-у, ствар преокренула. Вучић фантастично хендлује причом – рекао је Миливојевић.

Он каже да су поједини представници тзв. проевропске опозиције после догађаја у Бањској “преносе Куртијеве поруке и претње” у покушају да добију гласове са Запада и наметну се као алтернатива.

– Ја мислим баш обрнуто – да ЕУ уопште не би волела да они дођу на власт. Опозиција се служи наративом да ће победити, а то није утемељено у реалности – оценио је Миливојевић.

Izvor.Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *