Vučić razgovarao sa Orbanom: Srbija i Mađarska mogu da RAČUNAJU jedna na drugu u teškim vremenima

Najnovije vesti Vesti iz Srbije i regiona

Predsednik Vučić i premijer Orban su istakli da će dve zemlje jedna drugoj biti potpora

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Dvojica državnika su još jednom izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji Srbije i Mađarske i spremnost da doprinose unapređenju prijateljskih odnosa dveju zemalja u različitim oblastima.

Predsednik Vučić i premijer Orban su istakli da će dve zemlje jedna drugoj biti potpora, te da će zajedno prolaziti kroz sve teškoće koje nas u narednom periodu očekuju. Sagovornici su se saglasili da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos, te da dve zemlje mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima.

Osim o bilateralnim odnosima, predsednik Vučić i premijer Orban su razgovarali i o regionalnoj situaciji, migrantskoj krizi, različitim pitanjima u okviru Evropske unije, kao i o gorućim globalnim temama.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost mađarskoj Vladi za pomoć oko gasnog skladišta, kao doprinosa energetskoj sigurnosti naše zemlje i potvrdi da uspostavljena saradnja u oblasti energetike dobro teče.

Predsednik Vučić takođe je najavio je skorašnji susret sa predsednikom Vlade Mađarske, koji će biti još jedna potvrda izvanrednih prijateljskih odnosa dva bratska naroda, ali i prilika za dalje unapređenje sveukupne saradnje.

Izvor:Objektiv.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *