ВУЧИЋ СТИГАО У АБУ ДАБИ: Председник у званичној посети УАЕ на позив шеика Мухамеда бин Заједа

Vesti iz Srbije i regiona

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је данас данас у дводневну радну посету Абу Дабију, на позив Његовог височанства шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана, председника Уједињених Арапских Емирата.

– Изузетан је осећај када након напорне недеље, оптерећене тешким темама, на позив пријатеља Мохамеда бин Заједа дођете у предивну земљу, уз топлу добродошлицу љубазних домаћина – пише на званичном Инстаграм налогу председника Вучића.

Он истиче да је срећан и почаствован што и Србија учествује на шеснаестом Међународном сајму наоружања и војне опреме “ИДЕX”, који се одржава под покровитељством Његовог Височанства Мохамеда бин Заједа.

– Хвала Вам на овој части, поштовани пријатељу – написао је председник.

“ИДЕX 2023”, један је од највећих и најзначајнијих сајмова где се приказује најновија опрема, иновације и технологије у међународном сектору одбране.

Током боравка у Абу Дабију, председник Вучић састаће се са шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, председником УАЕ, али и са другим високим званицама.

Од 2012. године до данас, Вучић и шеик Бин Зајед имали су више од двадесет сусрета, а последњи пут састали су се у октобру прошле године у Београду.

– Мухамед бин Зајед искрени је пријатељ Србије и у тешко време – рекао је председник Вучић током посете шеика нашој земљи.

Izvor:https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1205239/najnovije-vesti-aleksandar-vucic-uae-abu-dabi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *