VUČIĆ U GORNJIM NEDELJICAMA! Meštani pozdravili predsednika apaluzom

Najnovije vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas zapadnu Srbiju, pre svega Gornje Nedeljice, gde će razgovarati sa meštanima.

Vučić razgovara sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija “Rio Tinto”.

Predsednik Vučić je stigao u portu crkve u Gornjim Nedeljicama, gde su ga dočekala zvona i sveštenstvo, od kojih je uzeo blagoslov. Predsednik je prvo pozdravio sve građane koji su se okupli u crkvenoj porti i poželeo im srećan praznik.

Vučić je zatim ušao u crkvu, gde je poljubio ikonu i pomolio se sa sveštenicima. Njemu je sveštenstvo uručilo poklon od vladike Lavrentija – divnu ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice.

Vučić se potom uputio da, nakon molitve u crkvi, razgovara sa narodom.

Na početku razgovora sa građanima predsednik je istakao da je upoznat sa svim problemima i da je danas tu kako bi rešio sve probleme. Meštani su Vučića pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Počeo razgovor sa meštanima jadarskih sela

Predsednik Vučić i meštani 18 sela jadarskog kraja su potom u parohijskom domu počeli razgovor.

– Ja neću da vam držim govore, došao sam da vas čujem, da vas saslušam, i da vidim postoji li bilo kakva mogućnost da nešto pomognemo ili ne – rekao je Vučić.

Predsednik mesne zajednice Veliko Selo je rekao da je problem most preko Jadra, kao i obilaženje od 20 kilometara kako bi došli do njiva.

Borislav Karajčić, meštanin Gornje Nedeljice se zahvalio predsedniku što je došao da razgovara sa svima, i požalio se na netransparentnost Rio Tinta, kao i na plan za spuštanje dve deponije u korita dve reke.

Izvor: Pink.rs, Novosti.rs, Foto: TV Pink Printscreen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *