ВУЧИЋ ЗАКАЗАО СЕДНИЦУ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Председник хитно реаговао на писмо Срба са КиМ

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић хитно је реаговао на писмо које су му упутили представници Српске листе, и заказао седницу Савета за националну безбедност, потврђено је “Новостима”. Седница ће бити одржана сутра у 10 sati ujutru

Подсетимо, Српска листа је тражила хитан састанак са председником државе.

– У име српског народа са Косова и Метохије, а у односу на најаву Аљбина Куртија да ће 1. новембра почети са отимањем имовине наших грађана и возила са српским регистарским ознакама, ми политички представници Срба са Косова и Метохије тражимо хитан састанак са председником Александром Вучићем – саопштили су из Српске листе.

– Најаве насилних акција против нашег народа од стране Аљбина Куртија, посебно на северу Косова и Метохије, изазивају страх и неизвесност те је потребно да се најхитније састанемо и договоримо како да се сачува мир и сигурност грађана, али и витални интереси нашег народа, јер је свима јасно да наш народ не пристаје на једностране потезе Приштине који има за циљ прогон свега што је српско са ових простора – наводи се у саопштењу.

– Последње изјаве Аљбина Куртија јасно указују да у Приштини не постоји воља за проналажењем решења и компромиса, већ искључиво жеља за изазивањем кризе и тензија, посебно на северу Косова и Метохије. Српски народ на Косову и Метохији верује својој држави Србији и председнику Александру Вучићу да ћемо заједно одговорити свим изазовима који су пред нама – закључују из Српске листе.

Izvor:Novosti.rs

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts
Read More

ПКС ЧЕСТИТАЛА МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ: Приоритет економско оснаживање и да остану у Србији

– Управо из тих разлога, у оквиру Сектора предузетништва ПКС формирана је Секција за омладинско предузетништво чији је циљ … Read more