VUK JEREMIĆ UPLETEN U VELIKU KORUPCIONAŠKU AFERU U SAD! Ponovo osramotio Srbiju, a u sve je umešana porodica Bajden!

Vesti iz Srbije i regiona

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić upleten je u veliku korupcionašku aferu u SAD koja se trenutno istražuje u SAD, a u koju je upletena porodica Bajden!

Jeremić se viđao sa ljudima zaduženim za bezbednost i odbranu u vrhu USA establišmenta i ugovarao podršku potrebnu za funkciju za koju se pripremao, odnosno kako bi postao generalni sekretar Ujedinjenih nacija!

Naime, Hanter Bajden je zatražio pomoć od savetnika za nacionalnu bezbednost tadašnjeg potpredsednika Džoa Bajdena, njegovog oca, Kolina Kala, u kako bi osmislili “šemu” da pomogne srpskom poslovnom partneru, Vuku Jeremiću, da postane generalni sekretar UN, naveo je u izveštaju vašingtonski fri Bikon.

U julu 2016. Hanter je ugovorio sastanak za Vuka Jeremića i Kala, koji je sada podsekretar odbrane za politiku u Pentagonu.

Jeremić, bivši srpski ministar spoljnih poslova, tražio je u to vreme američku podršku na predstojećim izborima za generalnog sekretara UN. Jeremić je ispričao da je Kal „obećao“ da će saznati više o izborima u UN.

Kolin Kal, s kojim se Jeremić viđao je inače prokosovski lobista, koji se u SAD viđao ne samo sa Jeremićem, nego i sa ministrom odbrane lažne države Kosovo da im zahvali za stabilnost i jačanje snaga.

Istraga

U pismu Hanteru Bajdenu u sredu, predsednik Odbora za nadzor Predstavničkog doma Džejms Komer se raspitivao o povezanosti porodice sa aktivnostima u Ukrajini, Kini i drugim zemljama:

– Komitet za nadzor i odgovornost istražuje slučaj predsednika Bajdena. Veze sa određenim međunarodnim i domaćim poslovnim transakcijama i praksama, uključujući vas i vaše saradnike koji su prodavali uticaj kako bi generisali milione dolara za porodicu Bajden – napisao je Komer.

– Dokazi pokazuju da ste učestvovali u stranim poslovima sa pojedincima koji su bili povezani sa Komunističkom partijom Kine i primali značajne sume novca od stranih kompanija bez pružanja bilo kakvih poznatih legitimnih usluga.

Pomoćnik iz Komerove kancelarije rekao je: „Vuk Jeremić je povezan sa poslovima Hantera Bajdena i verovatno poseduje ključne informacije”.

Hronologija

Kako pišu mediji, Bajden se prvi put sreo sa Jeremićem 2014. godine, kada je on bio direktor meksičke državne energetske kompanije Pemek (ova funkcija srpskoj javnosti nije do sada bila poznata), a Bajden je sedeo u upravnom odboru ukrajinske energetske kompanije Burisma Holdings. Mejlovi pokazuju da su njih dvojica bili uključeni u razgovore o partnerstvu između svojih kompanija.

Jeremić, koji je u to vreme bio konsultant za CEFC, 5. decembra 2015. pisao je Bajdenovom saradniku Šverinu:

– U nedelju, 6. decembra, imaću privatnu večeru u Vašingtonu sa starim prijateljem iz Kine — jedan od 10 najbogatijih kineskih biznismena. On je predsednik i većinski vlasnik CEFC China Energi, druge po veličini privatne kompanije na Šangajskoj berzi. Veoma je mlad i dinamičan, sa vrhunskim vezama. Nedavno su počeli da ulažu u inostranstvo (milijarde dolara) i planiraju da urade mnogo više. Uveren sam da će iz toga u budućnosti proizaći mnogo zanimljivih projekata – napisao je Jeremić Bajdenu.

Foto: Printscreen

 

Godine 2017. Bajden je ušao u unosan zajednički poslovni poduhvat sa CEFC-om.

Kako se sada sve razotkriva, Komer je u gorepomenutom pismu od srede zatražio od Bajdena da dostavi sve zapise o vezama sa Jeremićem i rukovodiocima u CEFC-u.

Tražene informacije se odnose na CEFC-ov konsultantski aranžman od 5 miliona dolara sa Hanterom Bajdenom i dodatnu isplatu od milion dolara koju je primio za zastupanje Patrika Hoa, izvršnog direktora CEFC-a. Ho je optužen za pokušaj podmićivanja afričkih zvaničnika u ime CEFC-a u potrazi za pravima na naftu tokom Generalne skupštine UN-a 2014. U otkrivanju priče o laptopu Hantera Bajdena, predsednikov sin naziva Hoa „j*benim špijunom poglavica Kine“.

Kako je Kraljevski institut ujedinjenih službi, britanski istraživački centar za spoljnu politiku, primetio u izveštaju za 2020. Jeremićeve veze sa CEFC-om „izgleda da prate obrazac političkog uticaja sa ciljem da služi ključnim političkim i poslovnim interesima Kine“.

– U slučaju Jeremića, to je uključivalo pomoć CEFC-u da uspostavi nove kontakte u okviru UN-a i sklapanje poslova u njegovo ime, u zamenu za politički značaj i unosnu konsultantsku poziciju sa CEFC-om nakon njegovog položaja u UN-u – navodi se u izveštaju.

Mejlovi dokazuju da je Jeremić poslovao i bio u komunikaciji sa Bajdenom i njegovim saradnikom, te da je upleten u ovu veliku aferu koja trese SAD:

Foto: Printscreen

 

Foto: Printscreen

 

Podsetimo, Komitet za nadzor i odgovornost istražuje slučaj predsednika Bajdena, veze sa određenim međunarodnim i domaćim poslovnim transakcijama i praksama, uključujući saradnike koji su prodavali uticaj da bi generisali milione dolara za porodicu Bajden.

Dokazi pokazuju da su se bavili inostranim poslovima sa pojedincima koji su bili povezani sa Komunističkom partijom Kine, te da su dobijali značajne sume novca od stranih kompanija.

Komitet zahteva da budu dostavljeni zapisi i dokumenti koji su neophodni za dalju istragu, a na spisku je i ime Vuka Jeremića:

Foto: Printscreen

 

Upletenošću Vuka Jeremića u ovu aferu, ovaj “patriota” je još jednom osramotio Srbiju pred svetom. Afere se nižu jedna za drugom, kraj se ne nazire, a sramota ostaje!

Izvor:https:https://www.alo.rs/vesti/politika/724836/vuk-jeremic-upleten-u-veliku-korupcionasku-aferu-u-sad-ponovo-osramotio-srbiju-a-u-sve-je-umesana-porodica-bajden-foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *