VUKOVIĆ: U PLANU SANACIJA KLIZIŠTA

Gradske vesti
Gradska uprava grada Valjeva raspisala je početkom leta javne nabavke za izradu projektne dokumentacije za sanaciju klizišta u tri ulice, u Braće Nedića u MZ “Brđani”, Mila Pantića u MZ “Krušik” i u Ulici Nikole Tesle u MZ “Stari grad”. Posao izrade projketne dokumentacije dodeljen je grupi ponuđača iz Valjeva- “Harmonija projekt d.o.o” i “NHV-inženjering d.o.o”.
Po rečima Branka Vukovića, rukovodioca Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu, klizište u delu Ulice Braće Nedića već duže zagorčava život meštanima tog dela Brđana.
” Stiglo nam je više pritužbi meštana iz Ulice Braće Nedića, gde je klizište oštetilo mrežu fekalne kanalizacije. Posledice aktiviranja klizišta su natapanje tla i neprijatni mirisi. S novim projektom trudićemo se da obezbedimo sredstva za sanaciju ovog klizišta. U delu Ulici Mila Pantića biće sanirano klizište i uređena saobraćajnica. Predviđena je i sanacija dotrajalih potpornih zidova u Ulici Nikole Tesle. U Zlatiborskoj ulici u MZ “Popare” očekujemo da JKP “Vodovod” završi rekonstrukciju vodovodne mreže, a Odeljenju predstoji popravka već postojećih potpornih zidova, koji su veoma oštećeni, kao i rehabilitacija kolovoza u toj ulici. “- navodi Vuković.
Posle razornih poplava 2014.godine pojavila su se mnogobrojna klizišta u obodnim delovima Valjeva, pokazavši tako da su na stotine kuća izgrađene na nestabilnom terenu. Sanacija podrazumeva drenažu tla, izgradnju kamenih i betonskih potpora i šipova od armiranog betona, kako bi dalja erozija tla bila zaustavljena. Imajući u vidu da sanacija klizišta spada u veoma skupe građevinske radove, za koje većina lokalnih uprava ne može da izdvoji dovoljno novca, pomoć države je neophodna. Nezvanično, saniranje klizišta u Ulici Braće Nedića  moglo bi da košta više od 3 miliona evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *