ZAGRLJAJ

“Nama pomažu i mi pomažemo drugima”, moto je Lepe Pirgić, predsednice Udruženja roditelja dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zagrljaj” koje je deveti put zaredom, uoči novogodišnjih praznika, obradovalo svoje štićenike prazničnm programom i poklonima.

Pozorišnu predstavu “Novogodišnja čarolija” u dvorištu Udruženja, priredili su volonteri “Zagrljaja”, maskirajući se u Deda Mraza, Medu, patuljke i druge popularne junake svake zimske bajke. Novogodišnje paketiće dobilo je 130 štićenika, od kojih je 94 sa smetnjama u razvoju, a ostali su iz socijalno ugroženih porodica i deca samohranih roditelja.

” Decembar i januar su za nas meseci darivanja, kada se posebno trudimo da našu decu i odrasle obradujemo nekim poklonom, uz svu brigu i pažnju koje im pružamo tokom cele godine. Ovog puta su nam svojim donacijama pomogli Humanitarna organizacija “Adra”, Organizacija OCC Srbija i ovdašnja Građrvinska firma “Ingrap-Omni”. Zahvalni smo svima koji se uključuju u naš humanitarni rad. Pomoć volonterima su i predstavnici Đačkog parlamenta Medicinske škole u Valjevu, koji su danas animatori u ulozi patuljaka.Ubuduće, razvijaćemo bližu saradnju sa mladim medicinarima, koji značajno mogu da pomognu našoj deci sa smetnjama u razvoju”, kaže Lepa Pirgić.

Udruženje “Zagrljaj” ne zaboravlja ni decu iz seoskih sredina. Radost darivanja i druženja očekuje i decu u Poćuti i na Stavama a biće i još mnogo lepih januarskih iznenađenja.

Predsednica i volonteri “Zagrljaja” svima žele srećnu i uspešnu Novu 2023.

/redakcija/

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts
Read More

Isključenja vode

Obaveštavaju se građani da će zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Ljube Kovačevića bez vode ostati građani u Ulici Sinđelićevoj od ulice Dr. Pantića do ulice Jovana Dučića, u Ulici Pasterovoj od ulice Sinđelićeve do bolnice,  dana 21.07.2022. god. u periodu od 08 do 12h. Obaveštavaju se građani da će zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Gornjoj Grabovici bez vode ostati građani Gornje Grabovice, dana 21.07.2022. god. u periodu od 08 do 14h.