Završetak vodovodne mreže u Ulici Ljube Kovačevića, slede radovi u Kordunaškoj, Gorana Selakovića i Kalemegdanskoj

Gradske vesti Najnovije vesti

Početkom godine JKP „Vodovod“ je počelo radove na povezivanju vodovodne mreže i spajanju korisnika Carić – Bukovica – Divlje brdo, sve do Šabačkog puta. Paralelno sa tim započeta je i izgradnja vodovodne mreže u dužini od 1 kilometar u Gornjoj Grabovici, tako da je sada ceo deo koji se snabdeva sa rezervoara Carić završen i biće priključeno preko 500 domaćinstava.

„Obzirom da smo Gornju Grabovicu rešili, oni su uvek imali u letnjem periodu problema sa snabdevanjem, ostalo je još par tehničkih detalja da se odradi i da se završi i time će ceo taj deo biti izgrađen. Ljudi se već javljaju, vrši se priključenje na vodovodnu mrežu, mi im izdajemo uslove za priključenje i priključujemo ih na vodovodnu mrežu“, rekao je Ivan Filipović, direktor JKP „Vodovod“ Valjevo.

Krajem sledeće nedelje očekuje se i završetak radova u Ulici Ljube Kovačevića, nakon čega sledi asfaltiranje. Prema rečima direktora ovog preduzeća, u narednom periodu očekuju se radovi u Kordunaškoj ulici, Gorana Selakovića, Kalemegdanskoj, a paralelno sa tim i vodovodna mreža u Žabarima.

„Početkom sledeće nedelje radi se Kordunaška ulica, koja će takođe biti asflatirana posle izvedenih naših radova, a radiće se i Ulica Gorana Selakovića. Grad je opredelio 3 miliona dinara za Kordunašku ulicu i 1,5 milion dinara za Ulicu Gorana Selakovića. Nakon završetka Ulice Ljube Kovačevića će se raditi i Kalemegnadnska ulica. To je ulica u gradu, koja nema adekvatan promer cevovoda i ti korisnici imaju jako velikih problema, naročito sada u letnjem periodu. Grad je za ovu ulicu opredelio 4 miliona i 800 dinara. Paralelno sa ovim u toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u Žabarima i nadamo se da ćemo celokupan posao završiti do kraja ove godine“, naglasio je Filipović.

Direktor JKP „Vodovod“ govorio je i o snabdevanju vode tokom letnjeg perioda, ali i novim cenama koje nas očekuju početkom sledećeg meseca.

„Trenutno je potrošnja vode 350 litara u sekundi i nemamo većih poteškoća sa vodosnabdevanjem. Što se tiče samog grada, tu nema nikakvih problema. Na seoskim područjima, ono što je bilo kritično je Grabovica, oni će sada biti na gradskoj vodovodnoj mreži, u Žabarima je za sada situacija stabilna. Kukalj je uvek imao problema, nadamo se da će ove godine biti nešto povoljnija situacija, a što se tiče Prskavca, tu nema nikakvih problema, nabavili smo novu opremu i kapacitete smo povećali na samom izvorištu.

Od sledećeg meseca će biti povećana cena vode i mi naše usluge povećavamo za 32%. Cene naših usluga nisu promenjene od septembra 2016. godine i tada su bile značajno niže od gradova u okruženju i prosto nije više moguće funkcionisati, s obzirom na to da su nam svi ulazni parametri koji su vezani za cene drastično ovih 6 godina povećani.

Uveli smo i novu kategoriju, to je prerada otpadnih voda i to će plaćati samo korisnici koji imaju kanalizaciju i to u iznosu od 26 dinara“, objasnio je Filipović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *